Redo!

Jag har precis ätit en rejäl frukost och fått på mig min löparoutfit för dagen. Nu kvarstår bara tandborstning och rullande på foam rollern innan vi beger oss mot Helsingborg.

IMG_5205-0.JPG– Alla favoriter ska med! Löparskorna är Adidas Energy Boost, ny tröja från Under Armour och nya kompressionstights från Skins. Strumporna är GoCoco och toppen, ja ni ser; Nike. Och så stafettpinnen!

Min plan för dagens lopp (10,2 km) är att gå ut lugnt. Jag vill att mina första kilometertid ska vara den långsammaste. Om jag lyckas med det eller inte är svårt att säga, men syftet är i alla fall att undvika att börja springa i ett för högt tempo pga adrenalin, samt att kunna känna av kroppen och andningen från start. Jag är övertygad om att jag tjänar på att börja lugnt.

Jag tror att det var Lofsan som sa det här med att ha guld-, silver- och bronsmål och jag tycker att det är så himla smart. Såhär ser mina olika måltider ut för dagen:

Guld = 51 minuter
Silver = 56 minuter
Brons = 60 minuter

Guldtiden känns långt borta, men OM jag har en riktigt bra dag kan jag ta det. (Sannolikheten är inte stor då jag bara sprungit bättre än den tiden 3 gånger tidigare, men jag HAR gjort det 😉 ) Silvertiden är mer rimlig, men jag kommer få kämpa hårt för den, och bronstiden vet jag att jag klarar om inget oväntat sker.

Övrigt då? En del gånger då jag sprungit lopp på tid har jag slösat onödigt mycket tankar på ”åh, jag borde fan tränat mer inför detta än vad jag gjort”. Dessa tankar bestämmer jag mig redan nu för att inte tänka under loppet. Jag har tränat vad jag kunnat utifrån mina förutsättningar, och det finns inget jag kan ändra på nu ändå. Jag ska agera och tänka som om jag vore i världens toppform. Sådeså!

Lycka till alla ni som ska springa idag, både stafett eller marathon. Och lycka till ni som springer Stockholm Halvmarathon och särskilt då mina bloggkompisar Johanna och Jeanna. Kötta, kör, kuta mina vänner! Go, go, go!

Annonser

En reaktion till “Redo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.