Rapport från Marathon-Stafetten

Hej vänner! Vilken dag det var igår, så kul och så fina resultat!

IMG_5241– Lina gör sig redo för första sträckan

IMG_5243– Och jag var såhär glad för att snart få springa

Jag kände redan från början att det skulle bli ett bra lopp för mig. Benen var pigga och kroppen redo. Även om jag var pirrig och förväntansfull så var det ett slags lugn över mig. Jag hade tredje sträckan och Lina och Calle sprang jättebra före mig. Lina var snabb som tusan på första sträckan och Calle tog det stora jobbet med att springa den längsta sträckan på 12 km, också snabbt såklart. Därefter var det min tur.

IMG_5240– Enkel lösning, men värre när man inte hörde vilka nummer som ropades upp..

Jag kom iväg och nästan direkt in på Arenan. Nersläckt, inomhus och i mitten övade någon cirkus på att slå volter på en trampolin. Jag som skulle gå ut lugnt gjorde precis tvärtom, men det kändes inte alls som att jag forcerade utan jag lät benen pinna på av adrenalinet och sänkte sedan farten till ”planerad fart” efter andra kilometern. Inga konstigheter, och kanske en taktik att ta med sig till kommande lopp?

Den här loppet på dryga milen är nog den roligaste jag sprungit. Jag fick en så himla bra känsla. Allt bara flöt på, jag hade superbra koll på min andning hela vägen, när det började gå tungt tänkte jag bara positiva tankar, och tempot kunde jag kontrollera genom att gasa och bromsa medvetet. Det var en dag då det mesta faktiskt stämde. Såhär i efterhand känns det nästan som att jag hade kunnat trycka på ännu lite till på vissa ställe, men det är ju lätt att säga såhär i efterhand.

Jag växlade vidare till Jonatan vid Pålsjö slott och tog mig genom zombie-zon (ja ni vet, när man precis avslutat ett lopp och alla bara går omkring med tom blick och skakiga ben) Jag tog kexchocklad, banan och åkte buss ner till målområdet för att vänta in Jonatan. Han sprang också jättebra och fick ta sig upp för den omtalade serpentinbacken. Själv var han inte nöjd med sin tid, och enligt han själv gick han ut alldeles för hårt. Men jag tyckte att han var grym i alla fall!

IMG_5239– Hörrni, det här gjorde vi ju bra. Och kul hade vi!

Min officiella tid blev 54:19, men enligt både min pulsklocka och RunKeeper var det 53:19. Vet inte hur det kan slå på en hel minut då jag startat den direkt när jag sprang iväg och stoppat direkt när jag växlat över, men det kvittar. Min löparkänsla var nog den bästa på länge. Det var ren löparglädje längs med hela banan och det var så coolt att omges av dessa imponerande människor som tog sig igenom hela 42,2 km.

IMG_5248– Till vänster är lagets tider, och till höger mina egna km-tider. Sjuan var värst! (som vanligt!)

En stor eloge till hela arrangemanget också! Det var en superrolig dag och väldigt kul att få vara med på den första upplagan av detta lopp. Jag hoppas det blir fler.
Det enda som kunde varit bättre var växlingsstationerna där det rådde visst kaos och man hörde absolut inte vilket nummer som ropades upp då publiken jublade mycket. Det gick ju bra ändå, och det är nog något dom fixar till inför kommande år.

Igår kväll var Lina, Calle och deras barn här på middag och eftersnack. Supermysigt och trevlig att göra en sån här grej tillsammans, det blir så annorlunda att springa för andra än bara sig själv. Efter ett sånt här härligt lopp vill jag bara springa mer och jag längtar redan till kommande Lidingölopp om två veckor!

Annonser

4 reaktioner till “Rapport från Marathon-Stafetten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.