Löpklättring

Igår fick jag med mig Lina, Johanna, Jonatan och hans bror Filip till Krika för att springa uppför Söderåsen. Inför fjällmaran så måste det tuggas backar, och vad är då inte bättre än att göra det i sällskap med gött folk? 

Backen var rejält brant första biten, innan det planade ut en liten bit och sedan bjöd på ännu en stigning följt av en lång, lätt nedförsbacke där vi sedan vände och tog samma håll tillbaka. Sträckan, enkel väg, var ca 2,5 km, så det var ingen jättelång sträcka vi sprang, men igår var det backen som fick stå för själva motståndet. Jäklar som det pumpar i benen när man klättrar uppför. Vaderna jobbar konstant och det svider i baksida lår och rumpa. Vi hade stavar med oss och jag gillar verkligen att springa med stavar uppför. Visserligen blir det lite jobbigare för armarna än om man skippat dom, men samtidigt så tycker jag löptekniken får lite extra hjälp. Hållningen tvingas vara bra och för min del hjälper dom mig mer än vad dom gör det jobbigare.

Min nya löparryggsäck passade jag på att inviga också! Mycket nöjd, känns ju knappt att den är där på ryggen. Den kommer ju vara perfekt att ha på långpass framöver. Vilken grej att kunna lägga av sig en tröja om det skulle behövas, eller ha energi med sig, och vatten nära till hands. Perfekt!

 

  

Om ni vill se film på hur det hela ser ut så finns det två klipp på min instagram @hejaerika  

Annonser

11 reaktioner till “Löpklättring

  1. Vilka härliga bilder 😍 jag ska lätt ge mig ut i backe med stavar snart igen. Skitbra ju! Och jag behöver flytta på min mjölksyra tröskel för det var jäklar vad den kom snabbt igår 😁

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.