18 häriga kilometer

Ja, faktiskt! Igår gav jag mig ut på långpass i sommarvärmen. Skogen svalkade dock fint och det var sådär härligt blåsigt för en gångs skull.

Detta är det längsta jag sprungit sedan Göteborgsvarvet, och ett distansrekord när det gäller eget långpass hemma. Tidigare, när jag sprungit längre än 11-12 kilometer, brukar jag få ont eller må kasst. Men igår blev det riktigt härligt. Jag hade min löpryggsäck med mig och kunde sippa vatten lite när som helst, och jag stannade några gånger under turen, mest för att vara på den säkra sidan att hålla hela vägen. Jag kunde hålla ett bra tempo utan att komma för högt i puls, och på ett sätt kändes det bättre och bättre ju fler kilometer jag hade i benen. Mitt syfte med hela grejen var att springa långt utan att slita och få ont någonstans, och det gick verkligen denna gång. Det känns att man blir stel och trött mot slutet, men inte alls som tidigare. Jag tror att de där små stoppen under rundan är skitbra för min del. När det ska springas långt kan jag inte pressa tider än, det är nog bara att acceptera, men 18 km och en fin rundtur är härligt nog!

Annonser

2 reaktioner till “18 häriga kilometer

  1. Härligt med långpass! Och ja, det gör stor skillnad att ta pauser lite då och då och att ha gott om vatten med sig. Jag har köpt en löparrygga men inte hunnit testa den än, ska bli kul att på prova den.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.