Det börjar dofta fjällmara

Hörrni! Det börjar verkligen närma sig nu. På lördag är det dags för de där galenskaperna som jag snubblade in på i höstas. Jag anmälde mig och tänkte att det är evighetslångt dit. Typ så långt som att det aldrig kommer inträffa. Men så vips sitter man här, och det är några ynka dagar tills jag knatar iväg mot berg, fjäll och uppförsbackar.

 

Idag kör jag sista riktiga träningspasset ihop med Lina. Vi ska springa milen.
Resten av veckan består mest av förberedelser, planering och packning. Vi springer på lördag, vilar söndag, och sedan börjar vi en liten fjällvandring på måndag. En jäklans massa grejer att hålla koll på och inte glömma..

Men hur går tankarna då? Ptjaa, det kommer gå uppför och det kommer vara långt. Så mycket förstår jag ju. Men hur mycket det kommer gå uppför, och hur långt loppet kommer vara, det kommer jag inte inse förrän loppet har startat. Jag antar att jag kommer bli både chockad och förbannad på hur mycket uppför det kommer vara. Men, kroppen känns bra. Mina långpass har gett mig mycket, kanske det allra viktigaste; jag spyr inte så fort timmen är passerad. Och höften har varit fräsch och stark länge nu.

Hittills har mitt värsta och jobbigaste lopp varit Göteborgsvarvet tidigare i år. Det var hemskt, det gjorde ont, och det var knappt ens kul att gå i mål. Loppet på lördag är ungefär lika långt (22km) men fler likheter än så får man väl kanske leta efter. Fjällmaran bjussar på tusen höjdmeter. Göteborgsvarvet var väl knappt tvåhundra. Det kommer bli jobbigt, men det kommer vara värt det. Höften ska hålla, sluttiden är helt sekundär, och jag ska försöka njuta på ett helt annat sätt än vad jag var kapabel till på Göteborgsvarvet.

Annonser

8 reaktioner till “Det börjar dofta fjällmara

  1. Vilken upplevelse det kommer bli! Hoppas du kan njuta av omgivningen och att du får möjlighet att ta en bild eller två. Kommer säkert bli ett minne för livet❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.