Laguppställningen

Ja, såhär ser det ut inför morgondagens maratonstafett i Helsingborg; Vi är ett gäng om fyra, nästan alla lite halta och lytta inför årets upplaga. Det är stukade fötter, det är dålig form och utebliven uppladdning, en känner av ett knä, en annan gnäller om nån tå osv, osv. (Jag både överdriver och underdriver nu, hehe 😉 )

IMG_5239 I mål efter förra årets stafett! (Fråga inte varför alla håller en apelsin?!)

Vi kommer springa samma sträckor som förra året. Lina kör första sträckan, den är platt och hon är snabb. Calle får kämpa med backarna på sträcka två, han är stark. Jag tar tredje sträckan. Den är relativt platt och framförallt är den rolig eftersom jag får kuta igenom arenan. Jag växlar över till Jonatan som får roa sig med den fruktade serpentinbacken och målrakan.

Vi har inte snackat ihop oss helt än, men att slå förra årets tid blir nog en rejäl utmaning. Särskilt med mig i laget som inte kommer springa på någon rekordtid. Sist blev vi placerade som 57;a av 371 startande. Vår sammanlagda tid blev 3:31:22, där vi gemensamt snittade 5.00min/km. Grymt ju! Min sträcka som var 10,5km tog 53 minuter för mig senast, och det är tyvärr omöjligt med dagens form att springa så fort imorgon. (Här kan ni förresten läsa rapporten från förra årets lopp!)

IMG_5241 Lina inför starten förra året!

Så! Eftersom formen är sådär för vissa av oss så är KUL och ROLIGT den främsta fokuset. SNABB och MAXA får vi ta en annan gång. Jag kommer vara nöjd och glad om jag klarar timmen med någon minuts marginal.. Men jag vet redan nu att det kommer bli fantastiskt! Förra årets upplaga var nog det roligaste lopp jag sprungit. Publiken var helt suverän, stämningen var magisk och de stod folk överallt längs min sträcka och jag kan bara tänka mig hur fint stöd det gav till dom som sprang alla de 42 kilometerna. Om jag någon gång i livet ska springa ett maraton så kommer det helt klart vara i Helsingborg.

Vad gäller idag då? För mig blir det vila och chilla. Igår eftermiddag började jag känna av ett förbaskat halsont – jag toksprayade halsen med ColdZyme och sov 10 timmar i natt, och nu; halsont borta! Men jag vilar ändå. I eftermiddag hämtar vi ut nummerlappar och stafettpinne, och sen ska jag fundera på vilka kläder som får pryda min, för nuläget, osnabba kropp imorgon.

(Fast vet ni? Nu ska man ju inte underskatta sig själv helt och hållet. Och framför allt ska man inte underskatta adrenalin och magisk loppstämning. Mirakel kan ju ske. Ibland är det ju när man har som lägst förväntningar som det blir som allra bäst. Men det är också helt okej att springa milen flera minuter långsammare än vanligt så länge man har kul i övrigt. Eller hur?)

IMG_5243-1 En glad en som hejat iväg Lina på första sträckan

Annonser

5 reaktioner till “Laguppställningen

 1. Jag hade ju kunnat platsa i ert halta och lytta gäng! Förra året slog ni mig med ganska precis en minut. Jag ska göra mitt bästa för att minska avståndet 🙂 (och när jag skrev det glömde jag tillfälligtvis bort att jag har ont i foten… det blir nog svårt!)

  Gilla

  1. Alltså du är ju helt fenomenal! 😀 Vi är fyra pers som knatar på, och du kör hela sträckan på samma tid. Jag blir så jäkla impad!! Vi hjälper dig att minska avståndet i år, med dålig form å så 😉 Så länge din fot är snäll och inte gnäller så fixar du det 😀 Kör hårt!!

   Gilla

 2. Lycka till! Jag befinner mig i en lite liknande situation, jag ska springa halvmaraton på söndagen och min uppladdning har inte varit den bästa. Jag var förkyld för två veckor sedan, men hoppas också på att adrenalin och tävlingssituation ska göra att jag ändå presterar bra. Det var ju nu jag skulle göra rekord ju…

  Gilla

  1. Åh så trist med förkylning så nära inpå! Det förstör ju verkligen känslan inför ett lopp man tränat för. Tur att det ändå kom för två veckor sedan och inte nu ändå.. Jag håller mina tummar för dig, lycka till 🙂

   Gilla

 3. Lycka till!
  Det var perfekt läsning för mig just nu. Ska springa ett millopp om några timmar och känner mig verkligen inte på topp.. Men som du säger: man ska inte underskatta adrenalin och loppstämning! Håller tummarna in i det sista att det blir en härlig dag. För oss båda! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.