Lördagsmil och söndagssysslor

Igår drog jag med mig Lina för att testspringa milrundan på ett kommande lopp här i min hemkommun. Det är på samma motionsspår som duathlon och triathlon som gått här i Klippan, fast annorlunda snirklad. Jag kände att jag behövde ett lite längre pass i hyfsat lugnt tempo, och så ville jag passa på att känna på backar och underlag på just den banan. Lina var som alltid villig att ställa upp som partner. Och tur var väl det, att jag hade henne med mig..

..för ojoj så tunga mina ben var. Första varvet gick rätt bra, men tiderna var inte jättesnabba trots att det kändes som att benen pinnande på bra. Efter halva sträckan var det betonglår, och vid sjunde kilometern bröt jag av och gick. Lina drog mig upp för backen, och hennes pepp fick mig att kämpa på vidare. På sista kilometern kom en monsterbacke som jag också fick gå upp för, innan vi joggade sista biten tills klockan visade 10km. De där tio kilometerna kändes som minst tjugo. Tänk så olika det kan vara. Förra helgens mil på stafetten var den lättaste på länge, och en lika lång sträcka känns dubbelt så jobbig och dubbelt så lång sju dagar senare. Kroppen alltså!

För att tänka positivt; Det är säkert ingen fara på taket alls. Allt ska inte vara lätt alltid. Det är bara bra att få komma ner på jorden innan Lidingö nästa helg. Man bör matas med tuffa pass för att hålla sig ödmjuk, hela tiden. Bättre att ha tunga ben denna lördag än nästa 😉

Och idag, söndag? Vi har haft sovmorgon och jag vilar från träning idag. Förmiddagen har ägnats åt gymmet/garaget med att hänga upp nummerlappar och fixa med LED-slingorna som lossnat från taket. Just nu står en äpplepaj i ugnen som vi ska ta med ut till mina föräldrar där vi ska hänga lite i eftermiddag/kväll. Jag kelar med hästar och katter och Jonatan gör något mer vettigt med pappa, tror jag.

Ha en skön söndag!

IMG_9986– En bild från tusingintervaller i somras, men samma känsla efter lördagens mil..

Annonser

3 reaktioner till “Lördagsmil och söndagssysslor

  1. Ja det är otroligt vad känslan kan variera från dag till dag. En dag som man tror att man har laddat bra, ätit bra, druckor bra, vilat bra etc kan vara asjobbig. Och sen kan en dag med helt värdelösa förberedelser kännas hur lätt som helst. Man förstår inte alltid kroppen…
    Men hoppas det blir lätta ben nästa helg iallafall!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.