Tack februari!

Än är den här månaden inte slut, men jag väljer att tacka för träningen som blivit av dessa veckor redan nu (för imorgon har jag vilodag, och måndag räknar jag in med mars-träningen)
I början av januari kändes löpningen långt borta. I mina svagaste stunder trodde jag att allt var kört. Men så vände det, och när jag tänker tillbaka på det så är jag ännu mer tacksam för februari månads träningskonto.

Hur ser det ut då? Jomen, typ såhär;

Skärmavbild 2016-02-27 kl. 16.15.52

Löpningen dominerar, och styrketräningen kommer som stadig tvåa. Det grå fältet är rehab, men rehaben är även inbakad i både styrkan och löpningen, bara det att jag inte skrivit upp den specifikt. Min tanke är att jag vill öka på mängden med löpning – jag vill tåla mer mängd. Både längre pass i sig men också att det blir fler antal pass och kilometer per vecka. Det får ta sin tid. Min enda regel är dock att löpningen inte får undanskuffa styrketräningen. För den är så himla viktig om kroppen ska hålla för så mycket löpning. En fin balansgång alltså.

Hur mycket löpning har det blivit då, i siffror?
Första februariveckan – 12km på två pass
Andra veckan – 18 km på två pass
Tredje veckan – 26,7 km på fyra pass
Fjärde veckan – 29 km på tre pass

Kommande vecka backar jag lite, lägger mer krut på styrketräningen och springer varken många, långa eller hårda löppass. Men jag springer!

Tankar i övrigt? Jag tänker mycket på Göteborgsvarvet just nu, det är nog faktiskt det som ligger till grund för mycket av motivationen. Jag vill komma dit och känna mig ordentligt förberedd, tränad och i form för att fixa det. Inte som förra året alltså. Jag tänker inte så mycket på sluttiden, mer på hur jag vill att det ska kännas att genomföra det. Jag vill vara stark! Jag har funderat lite på att kanske vända mig till en löpcoach, men sen bestämde jag mig faktiskt för att lägga det på is. Jag känner så starkt att jag helt vill gå min egen väg just nu. Jag har en tydlig tanke bakom varje pass och allt känns jävligt kul. Jag har koll på läget, och jag vill experimentera mig fram med löpningen själv.

Det känns jävligt bra i hela magen! 

 
– Krokig tumme upp efter 15km idag

Annonser

En reaktion till “Tack februari!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.