Ny halvmara i sikte

Jag kanske känner helt tvärtom efter Varvet om två veckor, men jag känner mig himla sugen på att ta mig an fler halvmaror framöver. Efter att ha släppt tanken på Helsingborgs Marathon kände jag att jag ville ha något annat att ta sikte på. Något som känns utmanande, något att träna inför, och något som inte är allt för bökigt med långa resor osv. Jag kom att tänka på ett lopp som jag tänkt springa i flera år, men som alltid krockat med något annat. Loppet PrinsensMinne har både 10km och 21km som distans, och jag känner mig himla lockad av att åka till staden som jag pluggade och festade hårt i runt 2011/2012 – Halmstad!

Halvmaran går mestadels på Prins Bertils stig och det är bara 7,5km som är asfalt. Det känns ju som ett himla lockande lopp! Fina omgivningar, förhoppningsvis inte så mycket trängsel och inte så himla långt hemifrån. Detta lopp vill jag ju springa såklart. Så den 13 augusti bokar jag in 21km i Halmstad. (Det enda jag fruktar är ryktet om att det kan vara rejäla vindar från havet. Men det blir säkert medvind då. Vi säger så i alla fall)

I nuläget känns 21km himlahimla långt för mig. Inför GöteborgsVarvet har jag släppt alla tankar på kilometertider och måltid. Jag ska försöka skita i att tänka på att slå förra årets tid. Det allra viktigaste för mig är att kroppen håller, att det på något vis känns trevligt, att jag ska kunna springa typ 90% av loppet, och att jag inte ska spy fyra gånger av smärta efteråt. Det känns som rimliga målsättningar just nu. Men detta vill jag såklart kunna justera sen. Kanske att jag kan ha mer måltider på 21km i augusti? Framförallt vill jag att 21km inte ska kännas som 46..

På tal om halvmaradistans, och distanser i allmänhet: Jag har helt släppt tanken på att göra bra tid på milen nu och framöver. Mitt mål är att träna mig snabb på 5km och träna upp pannben och uthållighet för 21km. Jag tycker att dom distanserna känns som en bra kombo på något vis. Att blanda in milen kommer bara vara som en stressande faktor för mig, så jag stryker den helt. Om man vill förbättra sig på allt, så blir det oftast bara mellanmjölk av det hela.  5km och 21km känner jag mig lite smått förälskad i, milen känns bara som ett kasst gammalt ex. 😉

Ni kan väl berätta vilken distans som ni känner er mest förälskad i, och varför?

IMG_0947I starten på en annan halvmara!

Annonser

10 reaktioner till “Ny halvmara i sikte

 1. Jag har sprungit Prinsens minne 10 km två gånger och det har varit jätteroligt! I allafall första gången, förra året var jag otränad och det var 27 grader varmt. Men jag funderar också lite på om jag ska köra halvmaran där i augusti, för att kompensera det bottennapp som mitt GV kommer att bli i år.
  Annars gillar jag ändå milen, på något vis. Trots att jag är en riktig snigel. Är långt ifrån mitt mål, dvs milen på 50. Kommer jag under timmen i år får jag nog vara nöjd.

  Gilla

  1. Åh vad kul att höra Åsa! Jag läste också någonstans att ni haft riktigt varmt förra året.Vilken pers det måste varit! Hoppas vi ses på startlinjen då. Håller mina tummar för att du får en trevligt Varv trots allt ändå, gör du ditt bästa är det alltid good enough 🙂

   Gilla

 2. Milen uppåt är mina favoriter. Jag är mera uthållig än snabb och längre sträckor passar mig bättre. Fast fråga på nytt efter två månader när jag sprungit mitt första maraton, så kanske jag känner annorlunda 🙂

  Gilla

 3. Jag får nog hålla med dig. På 5 km kan man ta i och det känns ändå ”rimligt” långt.
  Och på en halvmara (eller längre) så behöver man inte pressa sig lika mycket (tempo-mässigt). Båda har sin charm. Milen är lite hatsträcka, även om det blir enstaka lopp med den längden också.

  Jag har ju en del långlopp i år, (50, 21 och 19,2 km), men är sugen på en 5 kilometare. Har dock ingen bokad. Hm… *funderar* 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.