Åh, är du tjej? Vänta så ska du få en rosa tröja!

Om man sprungit duktigt får man fira med två nya löptishor. Det vet väl alla?
Och så kanske jag slipper ha samma tröja på alla målfoton i framtiden?

Jag önskade ju att där skulle vara någon snygg tröja att köpa på Göteborgsvarvets mässa i fredags. Och jo, där fanns ju självklart tröjor att köpa. I New Balance´s monter fanns det en t-shirt i lila. Hos Asics kunde man välja mellan rosa eller spygrön. Varvets officiella tröja från Adidas fanns i aprikos för den kvinnliga befolkningen, och sådär fortsatte det i min jakt på tröja på mässan.

Jag tycker inte att rosa är en ful färg. Den piggar upp osv. Men jag blir så himla TRÖTT på att det är det enda jag har att välja på i träningsklädesväg enbart för att jag är tjej. Jag vill kunna välja! Inte bli tilldelad rosa, lila, aprikos eller orange bara för att jag råkar vara tjej. Jag ville köpa varvets officiella tröja i blå (den som är sydd efter manliga kroppar) i ren protest, men den satt ju som ett tält + tajt nedtill, så jag sket i det också.

Jag läser att många var positiva i sina ord om årets mässa. Och, den var säkert bra. Men jag gick bara runt i ren besvikelse för att jag inte ville ha en rosa tröja. Jonatan kunde välja mellan härlig blå, mysig grön, svarta varianter osv. Jävligt orättvist!

I söndags morse vaknade jag 5.30 och nätshoppade två tröjor som var mer i min smak. En svart, och en vit, med lite tjusiga tryck. Kan vi inte försöka få in mer sånt här på marknaden? Rosa får gärna vara kvar, men kan vi inte få ett större utbud att välja mellan?!

Annonser

4 reaktioner till “Åh, är du tjej? Vänta så ska du få en rosa tröja!

  1. Jag förstår precis vad du menar. Jag har två rosa plagg och ja, inget mer. Men när man kikar på träningskläder finns inte många andra färger att välja mellan. Tyvärr! Jag kikade på en löparjacka för någon vecka sedan, blev döless eftersom det bara fanns rött och rosa. Vilket är färger jag inte vill ha. Gick till killavdelningen och testade en blå jacka, men fick då höra av en som jobbade där, ”Det där är en KILLjacka, den kan du inte ha”….. Öh, nähä!! Varför inte???

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.