Långpass

Igår fick höften sig en rejäl omgång hos min sjukgymnast. Den är ju tusen gånger bättre än tidigare, men när nu musklerna börjat aktivera sig ordentligt och jobbar rätt, så är dom inte tillräckligt starka alla gånger och det har resulterat i ett gäng härliga triggerpunkter. Så jävla oskönt att trycka på sånna. Det var en grym smärta, som liksom stack rätt ner genom benet. Förutom att höften är öm och har blåmärken idag så känns det ändå rejält bra vid dagens långpass.

Jag har inte spunnit något längre pass sedan Göteborgsvarvet, så idag gav jag mig ut på en tur i skogen som landade på 14km. Lagom. Vädret var också lagom – 14grader vid 10-tiden, sval hög luft och nästan lite kyligt i början för shorts och tisha. Jag valde en runda med de härligaste skogsvägarna, och sprang utan både lurar och rygga som jag annars haft på de längre passen. Det är verkligen en sån himla frihetskänsla att bara ge sig av med så lite grejer som möjligt. Skor, shorts och tröja, och så jag och tankarna som tyst vandrar runt i huvudet.

Och löpningen då? Ja den gick verkligen suveränt. Jag lät kroppen avgöra tempot och för en gångs skull blev tiderna väldigt jämna. Det var verkligen ett sånt riktigt härligt driv i steget från början till slut, och det kändes som kroppen flöt fram av sig själv med låg puls och fin teknik. En känsla man verkligen kan bli hög på!

Jag kunde inte låta bli att tänka på vårens långpasskamp där allt gick så tungt och trögt. Där varje backe kändes som en vägg, där tempot aldrig kändes riktigt lagom, och där kroppen aldrig riktigt ville samarbeta. Då fick jag kämpa för att hålla jämna och snittet landade ofta en bit över 6.00-tempo. Idag fick jag istället hålla igen lite när allt kändes så lätt, och snittet blev 5.40. Utveckling är grymt häftigt, och tider är så konkreta att jämföra. Men känslan i kroppen, den kan jag bara försöka beskriva. Den är min egen upplevelse och den är så himla viktig. Lätt, snabb, stark, glad. Det är inte konstigt att man är kär..

Annonser

3 reaktioner till “Långpass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.