Ni kan kalla mig firren

I förmiddags hade jag en avbokning på en PT-timme, så jag fick mycket tid till att leka elitidrottare. Det kan vara en av de roligaste lekarna!

Först på schemat stod intervaller. Samma som förra veckan, dvs kuta på i 2 minuter följt joggvila i 1 minut. Förra veckan tycke jag ju att jag sprang osmart och hetsigt. Idag gick det bättre (glömde däremot att tejpa över klockan) och de snabba intervallerna jämnade till sig. Förutom på de första sträckorna där det var rejäl motvind (alltså, Skåne! Vafan?) och som snodde en del sekunder så låg de flesta runt 4.45-tempo. Och det med känslan av att ha kontroll och inte slita onödigt mycket. High five!! Känslan i benen var däremot inte samma fräscha som de senaste passen. Orsaken var gårdagens styrketräning. Men, det som inte dödar..

Efter löpningen körde jag till Perstorp för att simma. En 50m´s bassäng helt för sig själv var ju inte alls dumt! Och idag gick det faktiskt riktigt bra. Jag hittade andningen och rytmen direkt och kunna bara harva på längd efter längd. Skrapade ihop totalt 1000m på 20 minuter. Och så provade jag att andas åt vänster också, vilket inte fungerat tidigare (ja, hemmabygge av teknik!) och helt plötsligt bara funkade det? Så coolt. Kände mig som en fisk i vattnet. Nu är jag riktigt peppad inför lördag!

Idag var det kul att leka elitidrottare!

Sedan dess har jag googlat nya lätta löparskor. Det är nästan som ett heltidsjobb. Särskilt när dom man vill ha knappt finns. Men jag hittade drömdojorna och har beställt dom. Samt lovat Jonatan på heder och samvete att inte köpa fler under 2016.

IMG_0210

Annonser

6 reaktioner till “Ni kan kalla mig firren

  1. Åh en dag förra sommaren hade jag 50-metersbassängen på utomhusbadet i Simrishamn helt för mig själv. Det hamnar lätt på topplistan över sommarens bästa upplevelser.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.