Långdistans och tröttma

Idag har jag varit helvetiskt trött. Mellan passande av hästar, träning, företagsjobb och PT-kunder har jag gubbvilat tre gånger. Hjärnan har släckt ner sig och jag har däckat en kvart åt gången. Så förutom en promenad och lite tafatt styrketräning har jag vilat så mycket jag kunnat. Imorgon är jag ledig (!) och kan både träna hårt och vila hårt. Fantastiskt va?!

Gårdagens löpning blev en himla trevlig runda och jag lyckades skrapa ihop 3mil totalt för veckan. Helnöjd med det. Och helnöjd med att inte känna mig sliten i löpningen trots en liten ökning på mängden. Precis som planerat.

Passet genomfördes mellan regn- och åskskurarna som härjade här igår och vi lyckades pricka in sol och värme under tiden som vi var ute. Jag sprang 13km och med mig som sällskap hade jag Jonatan på cykel. Så himla trevligt med sällskap. Och en bra koll på att jag inte springer för fort, för jag tvingas prata genom rundan. Min tanke med passet var att ha en negativ split (visst heter det så?), alltså att springa andra halvan lite fortare än den första. Och det gick förvånansvärt bra (men det var lite jobbigare att prata de tre sista kilometrarna, tiderna låg då runt 5.12 per km)

Jag gillar det här med att ha ett specifikt mål inför varje pass. Som igår, att fokusera på att öka tempot på slutet. Att ha någon mer uppgift än att bara transportera sig de tänka kilometrarna ger mig något slags mervärde och mentalt fokus. Det blir helt enkelt roligare!

Annonser

5 reaktioner till “Långdistans och tröttma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.