Den gamla goda milen

Idag sprang jag milen, med fokus på bra teknik, energisnål löpning och en negativ split. Just milen som distans har jag dragit mig för att springa sedan ett tag tillbaka. Jag har istället stannat vid 7-8-9km eller fortsatt och sprungit 12-13-14. Varför det då? Jo, jag fick en slags insikt i våras någon gång att jag har ett milspöke i huvet. Det där milspöket är nog borta nu, för så är det ju ofta med spöken i huvet – dom försvinner så fort man uppmärksammar dom. Men jag har valt att inte fokusera alls på något slags resultat på milen.

Förr var mitt resultat på milen otroligt viktigt för mig. Jag identifierade mig som löpare med min miltid. Och jag var aldrig nöjd. Förväntade mig att persa gång på gång. Fokuserade bara på sluttiden och inte resan dit. Och det hela resulterade i att  den där miltiden som jag identifierade mig med bara blev sämre och sämre. Not so fun.

Så jag valde att tänka bort det där helt. Fokusera på helt andra saker i löpningen och mäta mig på andra distanser. För några månader sedan kallade jag till och med milen som ett kasst gammalt ex. Det kändes verkligen så då. Men nu när både tid och träningstimmar passerat börjar jag känna mig lite sugen att få testa milformen igen. Det blir nog ett millopp i september om allt flyter på som det ska. Målfokuset kommer däremot se lite annorlunda ut än förut!

Hur som helst; dagens löpning stannade på just 10km. Jag valde att springa distansen med en negativ split, och jag gillar verkligen det sättet att springa på. Jag tvingas hålla igen på tempot i början, och det resulterar ofta i jämn fart och bra känsla. Det är också ett bra sätt för mig att öva på att öka upp tempot lite utan att ta i för mycket. Jag tänker att jag bara ska pinna på lite, friska på tempot, utan att pulsen sticker iväg. Den sista kilometern var enbart uppför och med motvind (där stack pulsen såklart) och kroppen tyckte att det vore en himla härlig ide´att pausa klockan och gå uppför, men jag lyckades bita ihop och fixa det med bra teknik och även fart. Man kan alltid så mycket mer än vad man tror!

IMG_5594
– Dagens tider och puls för den som intresserar sig för sånt 😉

Annonser

3 reaktioner till “Den gamla goda milen

  1. Du är en sån jäkla inspirationskälla! ❤️ Längtar efter att lämna 6.nånting-träsket men jag har en bra bit kvar. Någon gång kanske😬

    Gilla

    1. Men taaaaack Johanna, du anar inte vad glad jag blir ❤ ❤ Jag tror att ditt tempo kommer friskas på så fort du får rätt på de svaga länkarna i kroppen, vi har ju båda den allra bästa hjälpen så det kommer bli kanon. Men kroppen behöver sin tid ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.