Intervall-tisdag!

Denna förmiddag har ägnats åt intervaller på löparbanorna. Jag fick ihop ett rätt bra pass, faktiskt. Trots att känslan inte är den där att jag flyger fram, så är jag ändå nöjd med både kropp och pannben som samarbetade bra. Uppvärmningen bestod av transportlöpning till Åbyvallen (2km) och sedan blev det två varv av 1000m, 500m, 200m. Egentligen var min tanke att ta tre varv, men jag var verkligen helt slut i benen, så det får bli till nästa gång. Hellre ge allt och hålla bra kvalitet i löpningen på dom intervallerna som blir gjorda än att knäcka sig helt och få en dålig känsla på slutet. Jogg hemåt igen, 2km, och sen var 7,5km hopskramlade. Tumme upp!

Ni som är nyfikna på dagens tider kan kika här!


 

Det känns också som att jag behöver fler pass i högre tempo. Dom sliter visserligen mer på kroppen, men jag känner att jag behöver vänja kroppen vid högre hastighet. Jag känner mig fortfarande som en stapplande kalv när jag fått upp farten, särskilt när tröttheten kommer. Tusingarna börjar jag bli rutinerad på, kan liksom slappna av mer och mer i 4.30-tempo. Men där finns en växel till, och det är den jag vill komma åt!

Siktet är just nu inställt på det platta milloppet i Skanör den 17 september. Jag vill springa fort den dagen. Om jag kikar på mina tider på utförda pass så ser det ganska ljust ut med tanke på mitt mål, men det knixiga är ju att pricka formen på rätt dag. Jag har inte testat mig på milen, och tänker inte göra heller. Istället tänker jag att formen får smyga fram med smart träning. Hårda pass ska vara hårda, mjuka ska vara mjuka, kroppens svagheter ska hållas i schack och fortsätta stärkas upp osv osv osv.
Men milen alltså. Så himla jobbig distans att springa fort på?! Den är alltid minst 3km för lång..

 

Annonser

3 reaktioner till “Intervall-tisdag!

  1. Försöker komma in på din profil på jogg, men hittar dig inte när jag söker och när jag följer länken så står det att ”användaren endast visar sin träning för sina kompisar” 😦

    KRAM!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.