Löparvila

Löparvila. Är inte det världens tråkigaste ord? Eller kanske inte ordet i sig, men innebörden av det.. 

I fredags joggade jag mot löparbanorna för att springa korta intervaller. Tänkte mig 500×2, 400×3 och 200×4, men redan vid inledande femhundringar kändes det förjävligt så fort pulsen kom upp. Den skenade, jag fick kippa efter luft på ett obehagligt sätt och direkt efter intervallen kom både illamående och sus i öronen. Jag försökte ta det lite lugnare, men gav upp helt efter första fyrahundringen. Varken jag eller kroppen tyckte att det var någon bra idé att fortsätta när det kändes sådär. Det kändes bara korkat.

Jag har googlat en hel del och är 99% säker på att det har med järnvärde/hb/b12 att göra. Exakt hur det där hänger ihop vet jag inte, men att det hänger ihop har jag fattat i alla fall. Ska försöka ringa till capio imorgon för att ta prover så att man får det svart på vitt, men har redan nu börjat ta b12 och shotta ferronol. Det smakar nyckelknippa.

Men hörrni. Fan vad motgångar är tråkigt. Det är en hemsk känsla att känna att man plötsligt inte orkar någonting. Känslan av att springa i vatten, mjölksyra i benen vid minsta lilla backe och den allmänt jobbiga känslan som bara gör att man vill gå istället för att springa. Förutom det; att dessutom låta bli att springa, för att det är klokast. Igår låg jag inne en hel dag. Jag egentligen hade velat vara ute och sprungit.. sjukt deppigt. Tankarna går ju också till den där milen om knappt två veckor. Jag får nog ändra om både målsättning och förväntningar om kroppen inte blir bättre typ nu. Och sånt hatar jag!

Så idag springer jag inte. Och antagligen inte imorgon heller. Istället blir det lugn promenad och nybakad äppelpaj. Det får väl duga i krig.

Annonser

5 reaktioner till “Löparvila

  1. Tusan vad kroppen är super på att signalera på att saker och ting är fel. Hoppas verkligen du får bukt med det där så du kan fortsätta springa. Kraam

    P.S Du är inte sugen att anta utmaningen Salomon 27k nästa år, tillsammans med mig och några andra bloggare? 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.