Vinterlöpningen är räddad

Jamen ni gissade ju rätt såklart! 
Jag har köpt ett löpband. Kanske allra mest för egen del, men det kommer också användas av PT-kunder.

Jag har försökt att vara hardcore och trotsa vädret varje höst och vinter. Jag klarar det. Jag tar mig igenom det. Men jag lider och hatar varje sekund av det. Är det inte femton sekundmeters motvind så är det spikregn i sidled eller snöslask eller isbanor till vägar. Det är ett jävla kämpande, och tröskeln ut blir bara högre och högre för min del. Det känns inte som löpning utan mer mental styrketräning och överlevnadskurser. Och det enda jag vill är att få springa ifred utan att vädret sätter krokben.

Jag kanske är vek. Gnällig och klen. Och vissa stiffa personer kanske tänker att jag inte är någon riktig löpare. Men det är jag visst! Så mycket löpare att jag mår riktigt dåligt om jag inte får springa och träna på det sättet jag vill. Löpbandet kommer bli min räddning de dagar jag inte har mental styrka att ge mig ut i kyla, snö, blåst, regn osv. och det betyder otroligt mycket att ha den räddningen. Att slippa planera sin löpning efter smhi-prognosen kommer underlätta rätt mycket..

Så! Höst och vinter, jag tar mig ut när du är snäll. Då ska jag njuta av det där fina som alla andra snackar om. Resten av tiden behöver vi inte ses och bråka nåt mer, då håller jag mig undan. Deal?

Annonser

3 reaktioner till “Vinterlöpningen är räddad

  1. Och jag som tycker löpband är så tråkigt att jag hellre uthärdar både regn, snö, hagel och snålblåst. Då händer det ju i alla fall något 🙂 Löpband springer jag bara på löplabbet och i Helsingborg matathons musikhjälpen-bur 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.