Löpbandsintervaller

Jag har en himla o-tränig vecka. 
I måndags ville jag vila från löpning och tuffare träning efter söndagens mil.
I tisdags jobbade jag på extrajobbet och valde soffmys och sånt där istället.
Igår hade jag tänkt springa efter extrajobbet, men kände absolut inte för det så jag sket i det helt utan dåligt samvete och kollade SKAM och käkade daimfudge istället.
Idag blev det bättring på träningsfronten med intervaller på löpbandet!

Den här träningsveckan får bli lite vad den blir. Det är jul, och det är det ju bara en gång om året. Kanske är det smart att dra ner lite på träningen, och tankarna på träning, så är man sådär längtig och peppad när 2017 drar igång. Ja, vi säger så!

Löpbandsintervaller var det ja!

Jag rev av ett 1x1minuters pass med fjorton stycken snabba och lika många långsamma. De snabba intervallerna sprang jag i 14km/h vilket ger en snittid på 4.17. Dem här intervallerna är jäkligt härliga, för de hinner liksom aldrig bli riktigt riktigt jobbigt. En grej jag lärt mig under året är att intervaller inte heller behöver vara kräkjobbiga alltid. De kan fylla sin funktion och syfte på många andra sätt. För att vänja kroppen vid att springa i ett högre tempo har jag liksom brutit ner många intervaller för att kunna springa avslappnat och haft det som största fokus. Inte fokus på att pressa skiten ur hela systemet alltså. Jag antar att det varit någon slags nyckel till utvecklingen!

Förresten, jag älskar verkligen mitt löpband och ser väldigt många fördelar med att ha tillgång till det. Förutom det där självklara att kunna springa fastän det är -20 ute eller regn och storm, så är det ett riktigt bra verktyg för att kunna utveckla löpsteget. Idag fick jag några snilleblixtar under passet, men jag berättar mer om dem sen!

– Cirkuskonster! Skulle mest bara visa att jag luftat dem där ultratunna skorna..

Annonser

3 reaktioner till “Löpbandsintervaller

      1. Har samma färg som du, jättesnygga. Mina är några år gamla så tyvärr är sulorna ganska slitna men funkar ett tag till ☺

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.