Vardagsmaten – Rödbetspaj med fetaost och spenat

Den här godingen är ett riktigt supertips!

Paj har jag aldrig varit särskilt förtjust i, egentligen. Men den här pajen går ner alla dagar i veckan. Kombon med rödbetor, spenat och fetaost kan liksom aldrig bli fel. Jag är lite lat och köper färdig pajdeg, men rödbetorna är däremot odlade i vårt eget lilla trädgårdsland utanför häcken.

Det här behövs för att sno ihop pajen:


  • Pajdeg
  • Spenat, ca 250g
  • Rödbetor, 2-3st
  • Gröna linser, ca 150-200g
  • Rödlök, 1st
  • Fetaost
  • Ägg, 2st
  • Mjölk, 2dl

Och såhär gör du:

Stek upp spenat, fräs löken och koka upp linserna var för sig.
Blanda ihop ägg och mjölk och blanda sedan samman ”smeten” med spenaten, löken och linserna i en bunke.
Krydda blandningen med salt och peppar.
Tryck ut pajdegen i en form och och strö ut rödbetorna över degen. Jag vill ha lite tuggmotstånd i rödbetorna så jag förkovra inte dem. Det kan man ju göra som man vill. Därefter; häll ut ”smeten” över degen och rödbetorna och toppa med tärnad fetaost.
In i ugnen på 225grader i ca 30 minuter!


Annonser

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s