Årets första långpass

En grådisig söndag i februari. Det luktar ju långpass lång väg.

Idag kom min kompis Johanna hit för att sällskapa ihop under ett långpass. I vanliga fall kan vi nog kalla 12km för ett lite längre distanspass, men just idag känns 12km som långpass. Förhoppningen är ju att det ska vara det kortaste långpasset framöver. Men vintern har varit knagglig och om vi räknar bort mina slitiga 9,5km tidigare i veckan, så har kroppen inte ens varit i närheten av att ens springa milen sedan i slutet av november..

Så ni förstår, det var lite tungt på slutet idag. Och nu efteråt är kroppen lite stel, sådär som den blir när man gjort något ovant.

Men vad härligt att springa med sällskap! Kilometerna tickar på utan att man märker det, man får ha det trevligt under tiden med härligt snack om allt och inget, och mot slutet när det börjar bli lite tuffare så hjälps man åt att hålla fokus på det som är viktigt. Så bra, så bra! Efteråt fikade vi med frallor med ost och marmelad och hinkade i oss saft. Ungefär lika viktigt som att faktiskt springa.

Resten av dagen glor jag på Vinterstudion, söndagsfixar och spanar efter nya cykelkläder på nätet. Känns extra gött att göra med 12 färska kilometer i benen!

 

Annonser

5 reaktioner till “Årets första långpass

  1. Väldigt bra med sällskap! Riktigt bra umgängesform så man kan få babbla av sig. Hade nog upplevt rundan dubbelt så lång om jag varit själv. Hurra för oss idag!!!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.