Hårknuten!

Alla ni med kort hår, eller alla ni som har sådär snällt hår som alltid gör som ni vill, ni kan bläddra förbi nu! Detta är ett tips till er som har sånt där hår som jag, som nästan alltid känns bökigt och överflödigt när det vankas träning.

Jag gillar ju ändå mitt hår. Det börjar få lite längd igen efter att jag klippte det ovanför axlarna för något år sedan. Det var härligt att ha kort hår. Lättskött, enklare att torka efter dusch osv. Men till sommaren är det dags för bröllop och jag vill kunna ha mycket hår att göra någon fin uppsättning med, så därför sparar jag varje centimeter som jag kan nu.

Jag gillar alltså mitt hår för det mesta. Undantaget är när jag ska springa, simma eller tvingas tvätta det. Då önskar jag att jag hade passat perfekt i snaggad skalle. När jag springer piskar det runt och blir tovigt efteråt. När jag ska simma är det en hel del hår som ska få plats inuti badmössan, och när jag tvingas tvätta det så tar det en hel kvart att föna det torrt efteråt. Eftersom jag är extremt lat med hårtvättande och att blöta ner håret, så har håret vant sig vid att jag tvättar det en eller max två gånger i veckan. Det tar rätt många dagar innan det börjar bli dassigt, och det är jag himla glad för. Och så finns ju torrschampo som en räddare i nöden..

Men, jag har också kommit på ett knep för att få det att hålla sig rent och o-trassligt några dagar längre. En hård knut! Perfekt att springa med (särskilt när det blåser eller regnar) och att ha under simmössan.

På dessa bilder har jag helt nytvättat hår vilket gör att själva flätan spretar lite (ge mig någon centimeter till på håret så är det problemet löst) men såhär enkelt snor ni ihop en hård och hållbar knut:

 1. Uppsatt, stramt.
 2. Fläta
 3. Dra runt flätan till en knut och sno en extra hårsnodd runt om
 4. Klar!

 

Hur ser era hårproblem ut, om ni har några?

Annonser

7 reaktioner till “Hårknuten!

 1. Mitt hår är nog (faktiskt) relativt lättskött. Det där med att det tar lång tid att torka, är väl nackdelen då. Men jag gillar långt hår. Och det blir inte farligt trassligt när jag springer. Däremot svettas jag så mycket att det DROPPAR från hästsvansen… Haha!
  Däremot måste jag duscha i alla fall varannan dag (3-4 gånger i veckan) annars blir det sådär fräscht. Men såklart en ”vanesak” (för håret). 🙂

  Kram M

  Gilla

 2. Så fint! Jag duschar mitt hår så lite som möjligt pga lat🙈 Men ska nog prova denna uppsättning, grejjen är att man måste ju verkligen fläta hårt (som på hästarna typ) för att det ska sitta, det är så störigt när man känner att det liksom kasar på huvet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.