Tankar inför Halmstad Triathlon

Då var det mesta packat och klart. Cykeln är putsad och löparskorna utvalda. 

Vi kan väl köra den klassiska sportfrågan först; hur känns det?
Jo, det känns nog ganska bra, och det beror säkerligen på att jag inte har några höga förväntningar eller hårda målsättningar. Samtidigt känner jag mig inte helt inne i den där härliga zonen. Den där förkylningen ställde verkligen till det i min planering och på ett sätt känner jag mig väldigt oförberedd och osäker på hur formen är. Därav är förväntningarna ganska låga. Jag vill genomföra, göra mitt bästa och ha kul. That´s it.

Att ha en plan inför något som ska genomföras är viktigt för mig. Det sitter kanske i sedan tiden med hästar och banhoppning, eller är det bara sån jag är. Plan A och Plan B ska vara spikade, och sen ska man helst ha ett gäng till i bakfickan, eller vara bra på att ta det som det kommer. Men, plan A ser i alla fall ut ungefär såhär;

Simning: Bara överleva och komma upp ur Nissan efter 400m. Jag räknar med att det kommer vara riktigt stökigt i vattnet och jag får se hur jag kommer att kunna ta mig framåt. Målet är ju att kunna crawla så bra jag kan, men jag räknar med många störningsmoment. Även om jag bara simmat i mörkt vatten två gånger så är det inte själva vattnet som skrämmer mig längre. Det är eventuell panik när det är skitmånga människor runt omkring. Men äh, det ska nog gå bra ändå. Skönt att ha simningen som första moment, så behöver man inte oroa sig för något under resten av loppet.

Växling sim-cykel: Jag har inte övat alls på hur man ska få av sig en våtdräkt på något smidigt sätt. Så jag vet inte riktigt hur man gör, men jag tänker att jag inte ska stressa, för det vinner man ingenting på som nybörjare. Av med skiten och på med hjälm och skor. Hur svårt kan det va?

Cykling: Väl ute på cykeln vill jag faktiskt våga trycka på. Det har gått förvånansvärt bra på cykeln de senaste passen och det hade varit roligt att få den känslan även på tävling. Det ska inte blåsa alls mycket enligt SMHI och det gör mig lugn. Att slippa stångas med motvind gör mig peppad. Två mil på cykeln är ju ingenting.

Växling cykel-löpning: Av med skor och hjälm och på med Zante v1. Easy! Gärna lugnt och metodiskt utan att slöa.

Löpning: Här är det ju lätt att få hybris. Löpning kan jag och man kan känna lukten av målgång nu. Men min plan är ändå att våga hålla igen på första kilometern och låta kroppen komma in i det. Därefter vill jag våga springa riktigt hårt. Våga och vilja ha det tufft. Och kanske försöka njuta lite också. Annars får jag väl spara det till efter målgång.

Summa summarum – det är en jäkla balansgång mellan att våga trycka på och samtidigt ta det lugnt och hålla sig ödmjuk. Jag vill prestera, känna att jag gör mitt allra bästa och lite till. Våga tro på mig själv. Samtidigt tycker jag om när förväntningarna inte är så höga. Det är ju så roligt att överraska sig själv..

Ni som följer mig på instagram (@covetous) lär säkert få updates där under morgondagen. Kanske kan jag ha Johanna som reporter på stories?

Annonser

3 reaktioner till “Tankar inför Halmstad Triathlon

  1. Lyckades missa detta inlägget innan loppet😱 Men jag tog min roll som reporter på största allvar. OCH hade skitkulnär jag hejade på dig❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.