Intervalltips!

I tisdags sprang jag ett ganska tufft intervallpass som jag tänkte dela med mig av (innan jag glömmer bort att blogga om det som jag oftast gör, hehe). Det är en lite modifierad variant av det här passet som jag sprang tidigare i våras när jag fick värsta pollenchocken och knappt fick luft. Totalt landade passet på 10km, och när jag gör denna typ av pass så brukar jag springa en runda som jag i förväg vet hur lång den är.

Såhär såg upplägget ut:

  • ca 1500m uppvärmning
  • Intervall 1: 2000m (@5.10-tempo)
  • Intervall 2: 1500m (@5.00-tempo)
  • Intervall 3: 1000m (@4.50-tempo)
  • Intervall 4: 1000m (@4.50-tempo)
  • Intervall 5: 500m (@ 4.30-tempo)
  • Lätt jogg sista biten hem, ca 1500m

Tempo och tider gör man ju som man vill med, men här har jag utgått från att mitt önskade miltempo ligger runt 5min/km. Så den första går alltså i lugnare fart, nummer två i miltempo, och tusingarna i lite mer utmanande tempo. Detta upplägget kändes riktigt bra. Precis lagom tufft (att man just där och då vill dö lite, men ändå håller ihop det och är skitnöjd efteråt). Min svaghet är uthålligheten och att kunna springa riktigt avslappnat, så långa intervaller känns väldigt nyttigt. Vilan mellan intervallerna brukar jag inte hålla stenkoll på. Jag går sakta framåt längs vägen och börjar springa igen när pulsen gått ner och jag känner mig redo igen.


Annonser

En reaktion till “Intervalltips!

  1. Låter riktigt tufft! Jag har alltid svårt att hålla min plan just när det gäller att öka farten på intervallerna mot slutet. Då är jag ofta död och har svårt att pusha mig själv. Men vill ändå testa detta:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.