Bröllopet – lokalen!

Jag har ju inte berättat så himla mycket om bröllopsplanerna här i bloggen. Snacket inför bröllopet har mest ägt rum IRL med kompisar, och på sätt och vis är ju det roligast. Men nu blir det svårare här i bloggen. Var börjar man liksom? Men jag antar att det bara är att köra på. Skriva om det som jag själv skulle vilja veta och läsa om hos någon annan! För att göra det lite lättare tänkte jag dela in det hela i olika kategorier. Vi börjar med själva lokalen!


Vi valde att gifta oss i slutet på augusti, närmare bestämt den 26e. Vi valde medvetet ett datum i slutet av sommaren då vi kände att vi behövde hela sommaren på oss att förbereda allting, men också för att jag tänker mig att augusti känns mer stabilt vädermässigt. Men hah! om det är något som den här sommaren inte varit så är det ju just stabil. Jag bestämde mig ändå tidigt att försöka bry mig så lite som möjligt om vädret. Nöjd med allt som inte innebar regn eller blåst.

Vår bröllopslokal är ett ganska nybyggt växthus som tillhör en gårdsbutik som främst säljer hemmaodlade gurkor, men som också har försäljning av blommor och växter i början av säsongen. Detta växthus är alltså inte alls byggt för att vara en festlokal, men vi tänkte ändå att det kunde bli bra. Det kändes roligare än en bygdegård eller mörk lada (som vi ändå inte hittade). Eftersom det är Jonatans kusin som äger och driver gårdsbutiken så tänkte vi att vi ju kunde fråga ifall vi fick lov att vara där och vi fick ja som svar i princip direkt. Det är vi väldigt tacksamma för!

När vi startade vår ”förvandling” av växthuset kunde jag inte alls se framför mig hur slutresultatet skulle bli. Och vi var alla oroliga för värmen, för trots bra ventilering i lokalen så blir växthus kokheta när solen står på. Så veckorna inför började vi ändå noja lite över vädret, men nu handlade det mer om att vi ville ha så molnigt som möjligt utan att det kom regn.

Vi fick enormt mycket hjälp av våra föräldrar. Ärligt talat hade det nog inte blivit så mycket festlokal utan deras hjälp och handlingskraft. Själv yrade jag mest runt, kändes det som. Det blev långa dagar för att få rätt på lokalen, timmarna bara flög iväg, och vissa kvällar var jag så trött att jag knappt kunde formulera meningar.

Såhär ser lokalen ut i sin vanliga utstyrsel när där inte är fullt med blommor:Ja ni ser, ganska rough och inte så bröllopig. Jag tänkte ju direkt på vitt tyg och mycket blommor, men när jag kollat upp hur mycket pengar vi skulle behöva lägga på vitt tyg så.. fick vi tänka om. Vi fick tips om potatisväv – ni vet sånt vit tyg som man ibland ser ligga på åkrar för att skydda potatis eller andra grödor(?). Sånt ja! Det klädde vi in hela lokalen i. Min bror fixade från någon bonde som han kände så det kostade i princip ingenting. Potatisväven var tunn och skir och en rulle innehöll gigantiskt många meter tyg. Jag tror att vi nog bara har en enda rulle i hela taket + väggen som vi satte upp mot ena fönstersidan. Efter att väven kommit upp pimpade vi med ljusslingor, pompoms, trasmattor och blommor. Det blev skitbra! Se här bara:

 
Kanske det viktigaste med att gå på fest är ju att få vara social och få prata och umgås med folk. Kanske lära känna någon ny människa också. Därför valde vi att ha runda bord då det känns som att det då är lättare att faktiskt prata med de människor som man blir placerad med. Vi struntade helt i det här med att sitta varannan kille/tjej och satte gästerna bredvid någon vi faktiskt trodde att de hade mycket att prata om. Det enda vi förhöll oss till var att man skulle känna minst en person vid bordet sedan tidigare och att man inte skulle vara placerad vid samma bord som sin partner, och att ingen skulle sitta med ryggen mot oss och ”talarhörnan”. Jag tror det blev en lyckad bordsplacering, och runda bord verkade vara en hit. Nu vill jag själv gå på en fest med runda bord, haha!
 

Annonser

2 reaktioner till “Bröllopet – lokalen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.