Ett lite annorlunda lopp

I min kommun finns ett litet gäng som anordnar olika former av löp- och triathlontävlingar. I början av året, oftast i slutet av april är det Duathlon. Springa, cykla, springa. Under sommaren vankas det klassisk triathlon med simning-cykling-löpning och de senaste höstarna har det varit renodlad löpning som kallas Monothlon. Där har man kunnat välja milen eller halvmaran.

I år har dem valt att göra Monothlon lite annorlunda. Istället för ett klassiskt lopp med en given sträcka så har dem nu lagt tävlingen på en slinga på ca 1,6km som man ska ta sig runt på en given tid som minskar för varje varv. Såhär:

Till en början har man ju all tid i världen. Första varvet är ju nästan promenadtempo, och varv 2 och 3 kan jag nog gå i alla backar och ändå ha marginal att komma i mål innan tiden gått ut. Men sen blir det nog lite svårare där vid varv 7 och 8. Då är man ju trött. Och om jag inte har raketbränsle i benen den där dagen så åker jag definitivt ut på varv 9. 4.40-tempo är snabbt för mig, men inte omöjligt. Det som däremot gör att det känns omöjligt är backarna. På slingan finns en rejäl mördarbacke, och inför den går det också en del uppför. Backar är ju inte min starkaste gren, men det här blir ju världens bästa träningspass! Minst sju gånger uppför mördarbacken ska jag, lördag den 7 oktober.

Ni som bor här i krokarna; häng på! Det blir kul! Och så fikar vi lite efteråt 😉

Här anmäler ni er och får mer info!

Annonser

4 reaktioner till “Ett lite annorlunda lopp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.