VarvetMilen Halmstad – Race report

Vafan! Det blev pers!


Tvivel var tydligen ett vinnande koncept denna gången. För jag trodde verkligen inte att kroppen skulle leverera såhär bra idag. Men det var tydligen bara till att piska upp distanstempot och sen försöka hålla i hela vägen in i mål. Köpenhamnsmetoden verkar fungera – bara kolla på klockan vid kilometerpassering och däremellan hitta flyt efter eget huvud!

Jag fick med mig Johanna som supporter idag. Hon axlar den rollen med stor värdighet. Så peppig och full koll på läget. Och så är hon ungefär lika rusig som jag efter målgång!


Starten går och jag försöker att inte tänka något alls. Bara spring. Hitta flyt, och tänka så få tankar som möjligt. I starten hittar jag Caroline, en bekant som också ska springa. Vi kommer överens om att allt under 50 är bra, och när vi sedan passerar första kilometern på 4.33 fnissar vi lite och säger något om att det kanske går lite väl fort. För det där kommer ju inte riktigt hålla. Caroline håller jämn fart hela första varvet och jag ligger där bakom och myser av bra farthållning innan Caroline väljer att släppa vid dryga 3km.
Första tre km går på 4.33, 4.43 och 4.50 och känslan är oerhört lätt!

Första varvet klart – två kvar!
Känslan av lätta ben och skön andning håller i sig. Jag passerar 5 och 6km utan någon oro över att vägga eller braka igenom. Det är under kontroll. Småjobbigt men okej. Tänker på att hålla benen kvicka och försöker bibehålla känslan av att glida fram. Tänker inte på någon sluttid eller målgång. Det är ett senare kapitel. Innan 7km och vid varvpassering blåser det som fan på en sträcka. Jag får trycka på lite extra för att hålla tempot och när jag kommer ifrån blåsten känner jag att det nog tog lite på krafterna. Första trötthetskänslan vid 7km är okej.
Kilometer 4, 5 & 6 går på 4.39, 4.47 och 4.49.


På sista varvet har jag krafter kvar som jag verkligen vill använda. Om jag disponerat allt rätt så ska det få kramas ur och komma till nytta. Jag ökar på. Börjar fantisera lite om målgång och eventuellt pers. Ler lite inombords när jag tänker på hur allt känts inför detta lopp, och hur kroppen nu bara gör vad den ska. Med glädje, och kraft. Fan vad cool känsla ändå. Det är svinjobbigt men svinroligt. Försöker fortsätta glida fram, men känner nu att det börjar bli lite grisigare. Fast det är skitsamma. Det är ju faktiskt nu man ska kötta. Jag plockar några ryggar och känner mig stark. Trött och stark.
Km 7, 8 & 9 går på 4.36, 4.42 och 4.42

Sista kilometern bjuder på motvind igen men nu är målet nära. Där finns extra krafter kvar till målspurt och jag ser att klockan som tickar intill målportalen inte har passerat 47min än. Jag kommer att klara sub47 och jag tänker helvetehelvetehelvete vad KUL!
Tionde kilometer går på 4.23.Officiella tiden blir 46.47 och är därmed mitt ny pers med över 2min.
Jag är så himla glad! Undrar om man alltid kommer vara lika glad över nya personbästan men gissar ändå att det är så? Fast, på något vis slår ändå en tid som 46.47 alla pers på andra sidan 50-sträcket för mig, tror jag. När jag kollar på kilometertiderna känns det som någon annans. Jag har fortfarande inte fattat att jag klarar att springa på tider under 5min/km. Det går liksom inte riktigt in i mitt huvud. Kanske är det därför som jag inför ett lopp aldrig riktigt tror att det ska gå så fort som det gör? 


Jag och Johanna åker in till stan och firar med rödbetsburgare på Spis & Deli. Pratar om livet och känner att det finns ju så himla mycket mer än milpers att ägna sina tankar åt. Det är bara en väldigt fin detalj som sätter guldkant på livet och hösten. Att få uppnå sina mål, överträffa sig själv, få känna hunger och sug efter mer och ändå vara så satans jävla NÖJD här och nu!– Ombyte i bilen (hehe!) och goda rödbetsburgare!

Annonser

15 reaktioner till “VarvetMilen Halmstad – Race report

  1. Grymt jobbat! Det såg så lätt ut 😉 Längtar tills jag också ska persa på milen men det är nog ett tag kvar innan jag hamnar sub 50… Grattis!

    Gilla

  2. Detta blir en dag att minnas! ”Då när vi var i Halmstad och du persade”! Tack för en riktigt härlig dag! Du var så grym idag❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.