Skor jag vill ha

Jag älskar skor! Älskar att köpa nya, men älskar också att använda och ta hand om dem jag redan har. Leva med dem, liksom. Löparskor är väl alltid top of mind, men parallellt suktar jag också efter vanliga skor. Snygga sneakers suktar jag alltid efter, men för tillfället är jag på jakt efter någon slags ”fin-sko” att använda när sneakers inte känns rätt, och boots känns för klumpiga. Dessa sneglar jag lite på.

Men löparskor!
Jag har ju kört stenhårt på New Balance de senaste åren. När man väl hittat rätt så blir man nog ganska så trogen ett skomärke. Deras Zante-modell har passat min fot perfekt och jag har snart harvat igenom fyra par. Jag köpte deras V3;a innan sommaren och nu har dem snart sprungit 50mil med mig och suttit på fötterna vid både milpers och halvmarapers. Jag höjde första upplagan till skyarna (här ser ni V1:orna), var lite mer skeptisk till v2;an, men kan nu bestämt säga att v3;an är den bästa hittills. Mina var ju sådär vita och fräscha i maj, men efter en sommar, och isbad och lera i Köpenhamn är dem nu ganska så dassiga i färgen. Men dem håller nog ett tag till innan det blir ett par ersättare!


Senaste tiden har jag dock börjat snegla lite på Asics skor. Tycker att deras  Noosa ser intressant ut och verkar ha en del likheter med Zante. Hittar jag ett par till hyfsat pris så slår jag kanske till. Är det någon av er läsare som har denna sko och kan ge ett utlåtande?


När jag väl kollade runt på Asics modeller hittade jag också deras triathlonsko och fick ett sånt himla ha-begär. Den ser sådär lagom tunn ut och jag vill direkt ha den och kuta mina intervaller med. Snabb och snygg. Eller vad tycker ni?


Jag tänker ju inte överge mina V3;or, men tänker att man ändå kan vidga sina vyer lite ibland, för att inte missa andra guldkorn liksom.
Hur är du? Är du trogen något speciellt märke eller modell eller hoppar du mellan olika? 

Annonser

10 reaktioner till “Skor jag vill ha

 1. Jag hoppar mellan Adidas och Asics, men själva modellen varierar. Asics är mina mängdskor, men Adidas är för lopp och snabbare pass. Sen har jag även testat Mizuno, vilket inte passade mig alls.
  Är också (eller alltid) på jakt efter nya skor och läser med spänning andras kommentarer om favoritsko och märke 🙂

  Gilla

 2. Mycket NB. Kör 1500 v3 som jag bara älskar även om jag köpte sista paret en storlek för liten och måste köpa fler 😀. Gillar även adidas adios och Brooks pure connect ( som tyvärr inte tillverkas mer)

  Gilla

 3. Jag litar inte längre på skoförsäljare, de vill alltid att jag ska springa med klumpar med maximalt pronationsstöd. Men jag vill känna marken under fötterna. Du har sålt in NB bra hos mig och jag gillar dem skarpt! Till mitt nästa par är jag sugen på att prova liiiiite tunnare sula. Om jag vågar.

  När det gäller icke löparskor är jag på jakt på ungefär något i stil med det som du verkar leta efter. Fast jag vill ha svarta, blanka. Gärna lite ”herriga”. Har ännu inte hittat några 😦

  Gilla

  1. Nä ofta snackar dem mest och kan kanske inte så mycket om individanpassningen utan går kanske mer efter en typ av mall. Jag vill ju också verkligen känna marken under fötterna!

   Du, kolla zalando! Jag hittade supermånga varianter av den typ av sko där. Många blanka och herriga! 😀

   Gilla

 4. Jag har nog testat alla märken snart, men återgår alltid till asics. Så himla nöjd. Har ofta två par igång som jag varierar mellan, beroende på pass. Men jag håller med, skor!!!!! I love it 😍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.