Årets sista lopp

På lördag springer jag årets sista lopp och kan därefter summera säsongen för 2017.

Loppet som ska springas är ett slags terränglopp i grannkommunen Åstorp. Orienteringsklubben Is Skanne är arrangörer och det dyker upp många orienterare och gamla löparrävar som springer detta lopp som enda lopp om året, som tradition. Det är alltså inte alls svårt att spana på träningsdressar anno 1983 och löparskor som är ungefär lika gamla. Jag tycker det är härligt! Blir så glad i hela kroppen när jag ser 30-talister komma lubbandes mot målgång jämsides med någon tös född 2011.

Distanserna som finns att välja på är 3,9 , 7,1 & 16,8. Jag kommer att springa sjuan, precis som jag gjorde 2014 när jag senast (och enda gången hittills) sprang loppet. Sträckan bjuder på varierande underlag, och vad jag minns är det ganska kuperat. Inte min starkaste gren alltså – backar och slirigt underlag brukar vara min värsta bromskloss. Gissar att det beror lite på höften då den kan kännas rätt instabil på underlag som inte är hyfsat hårda. Då vågar jag heller inte stå på utan fegar en del. Samtidigt vet jag att det också beror på att jag inte tränat så mycket på andra underlag än grus och asfalt. Och de gånger jag springer i terräng så springer jag bara lugnt och långsamt.

Så! Det är utgångsläget för helgen. Kanske inte mitt snabbaste jag, men jag ska ha kul, och försöka stå på där det går. Innan och efter loppet ska jag titta på folk och mysa över den där stämningen som alltid råder på mindre lopp. Sen packar vi ihop 2017 och tar sikte på löparåret 2018!

Annonser

5 reaktioner till “Årets sista lopp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.