Valborgsfirande längs Skåneleden

Sedan 2013 har vi haft en slags tradition att skippa festandet och istället springa på Valborgsmässoafton. En rätt bra grej, faktiskt. Gött att springa, gött att få somna i tid och gött att få ägna lediga 1:a maj till annat än bakfylla och tröttma.

Igår tog vi oss till Klåveröd och följde sedan skåneleden mot Klövahallar. Enligt internet ska sträckan vara typ 15-16km, men vi fick faktiskt bara ihop 12km. Har vi genat någonstans eller vad fan hände? Jaja, 12 är väl alltid bättre än 0.

Förutom riktigt härlig natur och fina stigar blev jag påmind om att jag inte är så skillad på det här med terrängunderlag. Jävlar vad sakta det går, även om det känns som att jag pinnar på allt vad benen håller. Det är nästan fascinerande hur långsam man kan vara, och vilken stor skillnad det är på att ta sig fram på platt grusväg och steniga stigar.
Men, när det ska äventyrspringas så är ju hela grejen att skita i tiden och allt annat. Bara njuta och ha det gött!

Efter äventyret körde vi hem och lagade spagetti och köttfärssås med massa västerbottenost och kollade finalen av Mästarnas Mästare. Bästa tänkbara Valborg om jag får välja, och det får jag ju!

Annonser

7 reaktioner till “Valborgsfirande längs Skåneleden

  1. Du bygger sjukt mycket benstyrka i terrängen, även om tempot är lågt.
    Och vad gäller antalet km, kan tänka mig att din klocka tappar kontakten, alternativt kör ”fågelvägen”. Det är inte alltid att den får med alla höjdmeter, när terrängen går upp och ner.

    Gilla

  2. Älskar det stället! Och hur långsam du än är kan du omöjligen vara långsammare än mig i terrängen. Jag tar mig liksom inte fram! Men härligt är det i alla fall!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.